Sikkerhetsprodukter

Sikkerhetsprodukter for elektriske apparater og anlegg er en viktig del av el-installasjonene i en bolig.


Jordfeilautomat 

Nye automatsikringer har nå innebygget jordfeilbryter. Det betyr at automatsikringen bryter ved første jordfeil over 30 mA. Jordfeilautomater er i dag påbudt på nye anlegg. Ved å skifte til automatsikringer med jordfeilbryter i sikringsskapet vil man få økt trygghet og et mer sikkert el-anlegg. Overspenningsvern, også kalt lynvern, leder overspenninger til jord og er påbudt ved nye anlegg. Overspenningene opptrer gjerne ved lyn og lange luftstrekk.


Komfyrvakt

Tørrkoking er en hyppig årsak til brann. Komfyrvakten har en sensor over kokeplatene som registrerer temperaturen. Komfyrvakten måler også energien som er sluppet gjennom og sammenligner den med normaltemperaturen. Komfyrvakt er påbudt ved nye anlegg, og ved utskiftning av komfyrkurs.


Ekstra stikkontakter

Installasjon av ekstra stikkontakter er et bedre alternativ enn å bruke for mange skjøteledninger. Skjøteledninger kan i verste fall utgjøre en risiko for brannfare, og bør unngås hvis du kan.

Du kan også øke sikkerheten i boligen ved å koble sensorer og alarmer til et smarthus-system. Smarthus gjør det mulig å automatisere sikkerhetsløsningene dine, samt få oppdatert varsling om utløste alarmer eller andre risikoer i boligen.

Les mer om smart sikkerhet her.


Er du interessert i sikkerhetsprodukter for ditt elektriske anlegg?

Bærum Eltek kan hjelpe deg med å øke sikkerheten i din bolig med gode og solide sikkerhetsprodukter. Ta kontakt med oss i dag for et uforpliktende tilbud.

Ekstra stikontakter reduserer bruk av skjøteledninger, som igjen reduserer brannfaren.