elektrisk oppvarming

Elektrisk oppvarming

El-varme er en effektiv og fin måte å varme opp boligen på. Det gir lave investeringskostnader, enkel installasjon og er velegnet i alle boliger. I disse dager er det mange som velger oppvarming i form av vannbåren varme og varmepumper. Spesielt i eldre boliger vil imidlertid elektrisk varme kunne være et godt alternativ, som krever langt mindre inngripen i byggets struktur. 

 

Full utnyttelse av elektrisiteten som brukes

Når det gjelder strøm i dag, er fokuset ofte på å få det så billig som mulig. Da er det lett å glemme at den billigste strømmen er den som aldri blir brukt. Elektriske oppvarmingsløsninger har flere varmetekniske fordeler, og gir full utnyttelse av den elektrisiteten som brukes. Oppvarmingen skjer raskt og effektivt, og det er enkelt å skru av varmen om natten eller når du ikke er hjemme. 


Kobler du oppvarmingsløsningen opp mot ditt smarthus, styrer du også varmen i boligen fra der du befinner deg.

 

El-oppvarming for næringsbygg og privatboliger

I tråd med nye regler er det nå mulig å installere elektrisk oppvarming i næringseiendommer opptil 1000 kvadratmeter. Det betyr at det finnes et rimeligere alternativ til oppvarming, hvor vannbåren varme gjerne har lang tilbakebetalingstid.

 

Elektrisk oppvarming i form av gulvvarme og panelovn

I eldre boliger er panelovner en mye brukt form for oppvarming, men panelovnen er like aktuell i dag. Moderne panelovner er nemlig både ressurseffektive og funksjonelle. Skal du rehabilitere bolig kan det dermed være lønnsomt å oppgradere panelovnene fremfor å installere helt nye løsninger. Les mer om panelovn som et alternativ til oljefyr her.


Moderne boliger er gjerne godt isolert, og med dette synker behovet for oppvarming fra andre kilder. Gulvvarme med varmefolie eller varmekabelmatte vil gi jevn og behagelig oppvarming, og samtidig effektiv energiutnyttelse i eget hjem. Les mer om gulvvarme her.


Varme på uteplassen med elektrisk terrassevarmer

Vi tilbringer stadig mer tid på egen uteplass. For mange vil det derfor være verdt investeringen å gå til anskaffelse av en oppvarmingsløsning også utendørs. Vi installerer mange elektriske kvartsvarmere på norske uteplasser når sommeren nærmer seg. Én eller flere slike gir god og behagelig oppvarming etter at solen har gått ned. Kvartsvarmerne fungerer på samme måte som solen, ved at de hovedsakelig varmer der strålene treffer. Sørg derfor for at de plasseres slik at de stråler direkte mot der du skal oppholde deg. Kvartsvarmerne er lite følsomme for vind, og gir derfor god energiutnyttelse. 


Når du skal installere en elektrisk oppvarmingsløsning, er det viktig å undersøke på forhånd om ditt sikringsskap er dimensjonert for å tåle effekten. Dette er det ikke alle eldre sikringsskap som er. Derfor vil det lønne seg å få en elektroinstallatør til å sette opp din varmelampe. Vi hjelper deg gjerne med hensiktsmessig montering og plassering. Har du ikke utendørs stikkontakter på plass, kan vi også sørge for montering av dette.


Ønsker du en befaring?

Vi har installert elektriske oppvarmingsløsninger i en rekke boliger, og kommer gjerne på befaring hos deg. Der vil vi kartlegge om el-varme er den mest optimale løsningen hos deg og gi deg en pris på arbeidet. Vi prøver så langt det er mulig å tilby faste priser på våre tjenester, og leverer alltid arbeid av høy kvalitet og etter gjeldende forskrifter. Kontakt oss for en uforpliktende samtale.