Elbillading

Elbillading for private og borettslag

Stadig flere velger å gå til innkjøp av elbil, og med dette kommer behovet for en egnet ladeløsning hjemme. Vi har mye erfaring med å sette opp hjemmeladere til elbil, og gjør dette i Bærum, Asker og Oslo. Med egen hjemmelader lader du bilen trygt og effektivt, og bilen er alltid klar når du trenger den.


Vi leverer i hovedsak veggmonterte ladere til private husstander. I tillegg kan vi levere stolpeløsninger der dette er mer hensiktsmessig, og større systemer for borettslag og kontorbygg. Kontakt oss gjerne for en gratis befaring.


Sørg for tilstrekkelig ladekapasitet og unngå nødlading

Noe av det viktigste å tenke på når du skal få installert hjemmelader, er at du velger en lader som gir tilstrekkelig ladekapasitet. For at du skal kunne lade elbilen hjemme, er det et minimum med en dedikert kurs som har ladestrøm på 8 ampere og egen jordfeilbryter. Dette er ikke en veldig effektiv ladeløsning, og vil i hovedsak egne seg for deg med et lite ladebehov. Generelt anbefaler vi at du tenker langsiktig og setter opp en ladeboks med høyere effekt. 


Vi anbefaler alle våre kunder å velge en ladestasjon som støtter lading med minimum 3,7 kW og 16 ampere. Dette gir raskere og mer effektiv lading. Du har også muligheten til å oppgradere ladestasjonen til å støtte lading av to biler samtidig.

 

Selv om elbilen kommer med en ladekabel som passer i en standard stikkontakt, betyr ikke det at du kan bruke dette som en permanent ladeløsning. Å lade elbilen i vanlig stikkontakt defineres i NEK 400 som nødlading. Dette skal unngås så langt det lar seg gjøre, og skal du lade på denne måten bør det skje over en kort tidsperiode og under oppsyn.


Smarte elbilladere med lastfordeling

Vi installerer elbilladere med smarte og funksjonelle styringssystemer. En intelligent ladestasjon kan kobles opp mot det elektriske anlegget og kommunisere med andre elektriske installasjoner i husstanden. Dette muliggjør en hensiktsmessig fordeling av effekt, noe som kan kutte strømkostnadene. Ladestasjonen vil også selv være i stand til å registrere når strømmen er mest kostbar, og heller velge å lade på tidspunkter hvor strømmen ikke koster like mye, for eksempel om natten.

 

Godkjent elbillader for sameier, borettslag og fellesgarasjer

En utfordring i mange borettslag er at elbileiere lader bilene sine i stikkontaktene som allerede finnes i garasjene deres. Dette er stikkontakter ment for blant støvsugere og motorvarmere, og som ikke er beregnet for lading av elbil. Brannfaren denne ladingen utgjør, gjør at mange borettslag og sameier ser behovet for å tilrettelegge for tilfredsstillende lademuligheter for elbil for sine beboere. Dette kan Bærum Eltek levere og montere for dere.

 

Vi leverer og installerer ladebokser til din fellesgarasje. Ved installering av kontakter for elbillading kreves det som regel forsterkninger av det elektriske anlegget, og prosessen kan være noe omfattende. Bærum Eltek hjelper deg selvfølgelig med hele prosessen.

 

Rask og effektiv installasjon

Vi har til enhver tid elbilladere på lager. Prosessen fra dere kontakter oss med et ønske om å få montert ladestasjon hjemme til laderen er klar til bruk, er dermed kort og effektiv. Vi tilbyr alltid gratis befaring og har fastpris på montering av elbillader. Leveransen blir enkel og forutsigbar når det ikke er nødvendig å vente på produkter fra leverandør.

 

Behov for lademulighet for elbil? Bærum Eltek hjelper deg!

Vi bistår deg med å legge til rette for at du kan lade elbilen din hjemme, enten i privat bolig eller fellesgarasje. Våre løsninger sikrer trygg og effektiv lading. Kontakt oss på 41 23 30 10 eller her hvis du har spørsmål.