Bilde av bunt med ledninger

Bruk fagfolk og unngå forsikringssmell

Det er mange gode grunner til hvorfor man bør bruke fagfolk når man skal utføre arbeider på det elektriske anlegget. Likevel er det mange som utfører det elektriske arbeidet selv eller får en venn eller ufaglært til å gjøre det for en billig penge. Noen opplever å få elektrikertjenester levert som en del av oppussingen, og får senere vite at det ikke har vært en elektriker som har utført arbeidet. Det kan potensielt koste deg dyrt. 


Det er enkelt å sjekke om virksomheten som skal utføre elektriske arbeider hjemme hos deg, det eneste du trenger å gjøre er å ta et kjapt søk på nettsidene til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Det kan du gjøre her! 

 

Derfor skal du bruke et autorisert elektrikerfirma

Det er flere grunner til at du skal ha fagbrev for å kunne jobbe med elektrisitet. Elektrisitet kan være farlig, og dårlig utført arbeid kan føre til skader på både mennesker, dyr og boligen. Ved å utføre det elektriske arbeidet selv, eller la en venn eller et firma som ikke er autorisert for å drive lovlig elektrikervirksomhet i Norge gjøre det for deg, kan du sette både deg selv, familien og boligen i fare. Arbeid som ikke er faglig godt utført kan gi varmegang og føre til skader, og i verste fall brann i boligen din. 


Dersom forsikringsselskapet finner ut at arbeidet ikke er utført av en fagperson fra et sertifisert elektrikerfirma, kan det dessuten bli dyrt for deg. Da risikerer du nemlig å ikke få dekket skadene. 

 

Husk samsvarserklæring

Det er ikke nok å fortelle forsikringsselskapet at arbeidet er utført av en fagperson. Alt arbeid som er utført på det elektriske anlegget, både montering og endringer, skal dokumenteres gjennom en samsvarserklæring. Denne erklæringen viser at arbeidet er utført i henhold til gjeldende krav og regler, og det er kun en sertifisert el-virksomhet som kan utstede denne.


Samsvarserklæringen skal ligge sammen med det elektriske anlegget, og videreføres til ny eier hvis boligen blir solgt. Nye eiere har krav på utfyllende informasjon om det elektriske anlegget.

 

Vi er medlem av boligmappa

Boligmappa er et digitalt servicehefte for boligen din, og det eneste serviceheftet som kan motta dokumentasjon direkte fra håndverkere. Vi i Bærum El Tek betaler for å kunne dokumentere arbeidene våre i Boligmappa, men det er helt gratis for deg som boligeier. 


I Boligmappa ligger det bilder og dokumentasjon fra arbeid utført, i tillegg til praktisk informasjon som bruksanvisninger og lignende. Du kan også loggføre egeninnsats, og legge inn nyttig informasjon som bilder og kvitteringer.  


Boligmappa følger med et hus ved salg, og er derfor et nyttig og verdifullt dokument for både selger og kjøper. Det er gratis, reklamefritt og med enkel og trygg innlogging med BankID. 


Les mer om Boligmappa her.

 

Bærum El Tek tar jobben

Vi er selvfølgelig en registert elektrikervirksomhet. Vi har mange flinke og erfarne ansatte, som gjerne hjelper deg med arbeid på det elektriske anlegget ditt. Vi er også medlem av bransjeorganisasjonen NELFO, som blant annet jobber for kompetanseheving og nye gode løsninger for samfunnet.


Har du behov for en elektriker? Send oss gjerne en henvendelse via vårt kontaktskjema. Da kan du være trygg på at arbeidet er godt utført og i henhold til alle lover og forskrifter.