Fotografi av hvitt kjøkken med sort kjøkkenøy og spotter i taket

5 ting du må tenke på når du skal pusse opp kjøkkenet

Å pusse opp kjøkkenet åpner opp for muligheten til å skape et kjøkken som passer perfekt til dine behov. For å kunne skape det kjøkkenet du og familien din drømmer om er det et par ting dere burde tenke på, slik at du unngår en stressende oppussing med uforutsette kostnader. 

 

1 - Planlegg godt

Ta en titt på det gamle kjøkkenet ditt. Se på hvordan rommet ser ut i dag, og finn ut hvilke valgmuligheter dere har under oppussingen. Ta gjerne en befaringsrunde hos de ulike kjøkkenleverandørene, for å få en oversikt over hva som finnes av kjøkkenløsninger og hva som eventuelt kommer til å passe inn i rommet. Da får du samtidig også en oversikt over hva de ulike løsningene koster, slik at du kan regne dette inn i budsjettet ditt.


Tenk på hvor er det mest hensiktsmessig å plassere komfyr, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Hvor vil du ha mulighet til å plugge inn vannkokeren? Skal du ha integrerte hvitevarer? Tenk på hvor du vil ha plassert stikkontaktene. Husk at det er nå du har mulighet til å skape praktiske løsninger på kjøkkenet.


Det kan være lurt å lage en skisse av det gamle kjøkkenet, hvor det er merket hvor vann og avløp er plassert, i tillegg til hvitevarer og stikkontakter. Denne kommer godt med når du skal ta kontakt med både elektriker og rørlegger.

 

2 - Ha budsjettet klart 

Lag gjerne en liste over hva du ønsker at det nye kjøkkenet skal inneholde. Gjør research på ulike kjøkkenløsninger og hvitevarer, slik at du har oversikt over omtrent hvor mye disse kommer til å koste.


Dersom du har behov for rørlegger og elektriker burde disse involveres så tidlig som mulig i planleggingen, slik at du kan være trygg på at kjøkkenet vil fungere optimalt til ditt bruk.


Bærum El Tek AS har lang erfaring med oppussing av kjøkken og kan komme med gode råd til oppussingen. I tillegg vil du få et prisoverslag på hvor mye det elektriske arbeidet kommer til å koste, slik at du har god kontroll over budsjettet fra start. Send oss en henvendelse via vårt kontaktskjema, så kommer vi gjerne på en gratis befaring.

 

3 - Kartlegg dine behov

Tenk på hvordan du bruker det kjøkkenet som du har i dag og se på hva det er som fungerer, og hva som ikke fungerer like bra. Hva er det som er viktigst for deg på kjøkkenet? Trenger du mer skapplass? Vil du ha en sittegruppe? Ønsker du deg en stor benkeplate? Husk at det burde være en fornuftig arbeidsflyt og lett å bevege seg når du er på kjøkkenet.


Jo bedre forberedt du er før du begynner med selve oppussingen, jo lettere er det å ta gode valg som du kommer til å være fornøyd med lenge. I tillegg slipper du uforutsette kostnader i løpet av oppussingsperioden.

 

4 - Tenk smarte løsninger

Det er nå du har muligheten til å skape gode og smarte løsninger på kjøkkenet ditt. Mye kjøkkenutstyr har i dag smarthusfunksjoner som vil bidra til å skape et velfungerende og praktisk kjøkken, uten at du trenger å gjøre så mye selv. Ovner, kjøleskap og kaffetrakter er bare noe av det du kan koble opp til en smarthusløsning.


Her kan du lese ofte stilte spørsmål om smarthus.

 

5 - Riktig belysning

På kjøkkenet skal du mest sannsynlig utføre flere ulike handlinger, og det krever et godt arbeidslys. Også her har du mange muligheter. Dersom du ønsker spotter eller belysning under skapene er LED-lys et miljøvennlig, praktisk og brannsikkert valg.


Les mer om hvorfor du bør velge LED-lys her.

Dersom du vil ha spisestue på kjøkkenet kan det være lurt å legge inn en dimmer, slik at du kan skape en rolig og behagelig stemning ved behov. 


Her kan du lese mer om belysning til hjemmet.

Kontakt oss i Bærum El Tek AS

Vi har lang erfaring med oppussing og kan hjelpe deg med å skape de gode løsningene på ditt nye kjøkken. Send oss en henvendelse via vårt kontaktskjema, så kommer vi gjerne på befaring.