Bilde av baderom med badekar, naturlig lys og hvite fliser

Dette må du tenke på når du skal pusse opp bad- og våtrom

Planlegger du å pusse opp badet eller bygge ny bolig? Da har du mange spennende muligheter når det kommer til utformingen av ditt nye bad- og våtrom. Det er mange avgjørelser som skal tas, og det er alltid lurt å planlegge godt før du setter i gang med arbeidet.


Elektrisitet og vann er en dårlig kombinasjon, og det stilles strenge krav til det elektriske anlegget på bad- og våtrom. Derfor bør du alltid ansette fagfolk for å ta seg av denne jobben. Ta gjerne kontakt med oss tidlig i planleggingsfasen, slik at vi kan hjelpe deg med å finne de beste løsningene for ditt nye bad eller våtrom. 

 

Varmekabler må legges av en sertifisert elvirksomhet

Badet er det rommet hvor flest folk ønsker seg varmekabler . Det er godt å slippe å fryse på beina på morgenen eller når du kommer ut av dusjen. I tillegg er det praktisk fordi varmen sørger for at vannet fordamper raskere.


Varmekabler kan kjøpes i butikk. Derfor tror mange at de kan spare penger ved å legge varmekablene selv, og deretter få en elektriker til å koble opp det elektriske. Dette er feil. Å legge varmekablene selv, hvis du ikke er en faglært elektriker, kan være en kostbar affære. Dersom el-tilsynet oppdager dette, kan du bli pålagt å fjerne gulvet og varmekablene. Hvis det skjer noe med varmekablene og du må involvere forsikringsselskapet, kan du miste støtten dersom de oppdager at arbeidet ikke er utført av en sertifisert el-virksomhet. I verste fall kan feilmonteringer føre til varmgang og brann i det elektriske anlegget. 


Les mer om hva slags elektrisk arbeid du kan gjøre selv hjemme

 

Endringer på det elektriske anlegget skal dokumenteres

Det er flere grunner til at du skal overlate store prosjekter til en elektriker. Alle installasjoner og endringer som utføres på det elektriske anlegget skal dokumenteres, og det skal skrives en samsvarserklæring for alt arbeidet som er utført. Denne viser at det elektriske anlegget er utført i samsvar med gjeldende krav. Det er kun sertifiserte el-virksomheter som kan gjøre dette. I tillegg sikrer du deg selv med tanke på el- og brannsikkerhet ved å bruke fagfolk, og du har ditt på det tørre når det kommer til det juridiske, dersom det oppstår skader eller problemer i etterkant. 

 

Hvilken belysning skal du ha?

Badet burde ha god belysning, som likevel ikke er altfor skarp. Fordi det er her morgenstellet ofte utføres, er det mange som ønsker seg en belysning som ligner utendørsbelysning. Med for kraftig lys kan det være vanskelig å påføre sminke eller barbere seg for dagen.


Les mer om belysning til hjemmet her.

 

Hvor skal stikkontaktene være?

Dersom du skal ha vaskemaskin på badet eller våtrommet må du tenke på hvor du skal plassere stikkontaktene. Det er vanskelig og komplisert å trekke nye stikkontakter når badet allerede er ferdig, så dette burde være godt planlagt. I tillegg burde du ha en stikkontakt eller to i nærheten av speilet, slik at du enkelt kan bruke barbermaskin og hårføner. Mange baderomsinnredninger kommer ferdig utstyrt med stikkontakter i belysningen. Vi hjelper deg gjerne med å finne ut hvor det er mest hensiktsmessig å plassere stikkontaktene.

 

Vi kan hjelpe deg med både planlegging og installering av det elektriske

Bærum El Tek har lang erfaring med installering av elektriske anlegg for både private, kontorer og butikker. Vi hjelper deg gjerne med å finne de beste løsningene for ditt nye bad- eller våtrom. 


Vi kommer gjerne på en gratis befaring! Send oss en henvendelse via vårt kontaktskjema.