Bilde av hvitt soverom med badekar og seng

Fordeler med å installere varmekabler

Det er mange kalde dager her i Norge, og da er det ekstra deilig å våkne opp på morgenen og gå barføtt rundt i boligen uten å fryse på beina. Tidligere har det mest vanlige vært å legge varmekabler i gulvet på badet og på vaskerom. Nå ser vi en økning av at folk legger varmekabler i resten av boligen. Og det er ikke så rart, fordi det er nemlig mange fordeler med varmekabler.

 

Rask oppvarming og jevn fordeling av varmen

Med varmekabler får du en jevn fordeling av varme i hele rommet. Fordi varm luft stiger, sørger også varmekabler for et godt og behagelig inneklima. Ny teknologi sørger for at du raskt kan varme opp rommet, og du kan enkelt justere varmen via et termostat eller med smarthusteknologi.


Les mer om smarthus her. 

 

Frigjør plass

Ved å legge inn varmekabler i gulvet slipper du å bruke vegger og gulvplass for varmeapparater, og dermed frigjøres plass i rommet. Dette sørger for at det er lettere å møblere, fordi du kan plassere møblene der du ønsker uten å måtte ta hensyn til panelovner på vegg og stikkontakter. Du trenger heller ikke bekymre deg for brannfare ved tildekking av ovner.


Fordi all varmen ligger i gulvet, blir det også mindre støv i rommet. Gammelt støv på panelovner og varmepumper kan også etterhvert avgi en brent lukt ved høye temperaturer.

 

Miljøvennlig og strømbesparende

Varmekabler er et miljøvennlig alternativ til varme i boligen. Det sørger for en jevn oppvarming av boligen og fordi varmen fra gulvet stiger opp i rommet kan du kan ha en lavere temperaturinnstilling i rommet, og dermed spare strøm uten at det går utover komforten. Ved å bruke smarte eller justerbare termostater kan du enkelt senke varmen på natta og når du ikke er hjemme, noe som senker strømforbruket ytterligere.


Når du først har lagt varmekabler i gulvet, så har du en god varmekilde i mange år framover. Varmekabler har en estimert levetid på omtrent 50 år og er helt vedlikeholdsfritt, forutsatt at de er lagt riktig i gulvet.

 

La fagfolk utføre jobben

Ønsker du å legge varmekabler i din bolig? La oss ta oss av jobben. Varmekabler kan enkelt kjøpes i butikk. Dermed tror også mange at de kan legge varmekablene selv. Dette er en vanlig misforståelse med potensielt kostbare konsekvenser, og i verste fall kan det være farlig. Derfor er det elektrikeren som skal utføre hele jobben. Da kan du være trygg på at varmekablene har en optimal plassering i gulvet, og at alt det elektriske er trygt koblet opp.


Klikk her for å lese mer om hva du kan og ikke kan utføre av elektrisk arbeid.

 

Ta kontakt med oss i Bærum El Tek

Vi har lang erfaring med montering av gulvvarme, og hjelper deg gjerne med trygg og sikker montering av varmekabler i din bolig. 


Send oss en henvendelse via vårt kontaktskjema.