Illustrasjonsfoto av LED-lys

Fordeler med LED-lys

LED-lys er lysdioder, eller elektroniske halvledere, som sender ut lys når det går strøm igjennom. Det er en lyskilde med utrolig mange bruksområder og fordeler sammenlignet med andre lyspærer. Derfor har LED-lampen de siste årene blitt et godt alternativ til både glødepæren og sparepæren. 

LED-lys er kostnadsbesparende


LED-lys er langt mer energieffektivt enn andre lyspærer på markedet. LED-lys, eller LED-lampe, er en lyspære som er satt sammen av lysdioder og utstyrt med sokkel. Sokkelen sørger for at de kan erstatte vanlige E14 eller E27 lyspærer. Det betyr at du ikke trenger å kjøpe nytt armatur, dersom du ønsker å gå over til å bruke LED-lys.

Det koster litt mer å kjøpe LED-lys i forhold til andre typer, men LED er mye billigere i drift og varer lenger. Det vil si at du sparer penger over tid. I tillegg er det en rask utvikling innen LED-teknologien som fører til at prisene sakte men sikkert går ned, samtidig som at ytelsen går opp.

Desidert lengst levetid


Et standard LED-lys har en levetid på omtrent 25.000 timer, men det finnes typer som kan leve mye lenger. Det er mye sammenlignet med halogenlamper som har en levetid på 2.000 timer og sparepæren som har 10.000 timer.

Et miljøvennlig alternativ


LED-lys varer lenger enn andre lyspærer fordi de er produsert med lysdioder, i motsetning til glødetråd eller lysstoffrør. I mange tilfeller er det sokkelen på lyspæren som blir ødelagt, før diodene blir det. Derfor anbefaler vi å alltid kjøpe LED-lys i god kvalitet, for å sikre lang levetid og et mer miljøvennlig valg av lyskilde. 


Lyskildene må ikke skiftes ut like regelmessig som andre lyspærer, og slik reduserer du også mengden avfall. I tillegg kan glødepærer og sparepærer inneholde små mengder kvikksølv, det gjør ikke LED. Ved å bruke LED-lys sparer du strøm, og senker utslipp av CO2 for hele husholdningen. 


Mange spennende belysningsmuligheter


De første LED-lampene på markedet ga et kaldt hvitt lys. I Norge, hvor vi har lange og kalde vintre, har vi en tendens til å velge varmere farger når vi skal bestemme belysning. I dag kan du få LED-lys i alle mulige farger, blant annet varmhvit som er den samme fargen som man får fra glødelamper. Dermed har du fortsatt muligheten til å ha et behagelig og varmt lys i hjemmet, selv om du bruker LED-lys. 


Med LED-lys har du også muligheten til å lyssette områder som tidligere har vært vanskelig å lyssette. Kanskje du har lyst på lys i et skap, en hylle eller under benken? LED kommer både som sokkel, strips og moduler, som gir deg en helt ny verden av muligheter for lyssetting. Du kan også tilpasse lysstyrke og farger slik du selv ønsker, og fordi LED ikke avgir noen varme, trenger du ikke å bekymre deg over brannsikkerhet.

Perfekt for utearealer


LED-lys er robuste. De tåler både temperaturforandringer og røft bruk, i tillegg til at de tåler av/på-sykluser godt. Derfor er LED det perfekte valget for utendørsbelysning for oss her i Norge, hvor vi har store temperaturforskjeller og lange perioder med lite sol.   


Ta kontakt med oss


Har du noen spørsmål om LED-lys eller ønsker å montere LED-belysning hjemme? Ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne!