El-installatørens 7 beste tips for å spare strøm og penger

Ettersom vi bruker mer og mer energi, kan det i fremtiden komme ordninger som gir dyrere strøm på tider vi bruker mest strøm. Det er mellom 16:00 og 18:00 på hverdager for private, og klokken 08:00 for bedrifter.


Mange vet om noen tips og triks for å spare energi og dermed penger, men hvilke er mest effektive? Her har vi samlet de mest effektive tipsene,som vi har erfart gjennom 25 år i bransjen.

Ha temperaturen du ønsker

Når du justerer på temperaturen bruker du strøm. Dessuten viser mange termostater feil temperatur, så du blir lurt til å tro at det er annen temperatur enn det faktisk er. Dermed fyrer du enten med ved eller strøm, og det ender med at det blir så varmt at du må lufte ut all energien og pengene du akkurat brukte.Installer sparesystemer

Det er mye penger å spare på å senke med 3-4 grader. Med sparesystemer kan du ivareta en syklus eller stille varmen etter tid. For eksempel at det skal være kaldere når du er på jobb, og at det blir godt og varmt når du kommer hjem.

Du kan også styre dette via app, og ta dine første skritt mot å få deg et smartere hus.


Bli varm tre ganger ved å fyre med egen ved

Som Magne, daglig leder i Bærum Eltek AS sier: Hvis du fyrer med egen ved blir du varm tre ganger. Når du hogger, når du kløyver og når du fyrer.Dusj fortere

Trenger du alltid å ta den lange varme dusjen? Når du dusjer bruker du mye strøm fort. En litt kortere dusj kan spare deg for penger.Installere varmepumper

Du har sikkert hørt om varmepumpe, men synes kanskje det er litt kostbart å installere? Vi kan fortelle deg at du garantert kommer til å spare penger på denne investeringen. Dessuten gir en varmepumpe deg stabil, god varme og du kan bruke den som aircondition på sommeren. Varmepumpene som produseres nå er dessuten meget stillegående.

Holde energien inne i boligen

Det finnes mange gamle og dårlige isolerte boliger. Når du prøver å holde temperaturen stabil på en kald vinterdag siver det penger og energi ut i fra gamle vinduer, vegger og pipeløp. Dessuten hvis det ikke er tett opp mot loftet, beveger varmen seg dit, ettersom varme beveger seg oppover. Da fyrer du virkelig for kråka.
Et av våre beste tips for å forhindre dette, er å isolere godt slik at varmen blir i boligen.Balansert ventilasjon

Et problem hvis boligen din er godt isolert og luften blir i der, er at det ikke kommer frisk luft inn. Dette kan du løse med

balansert ventilasjon

. Dette er en investering, men kommer til å sikre at den godt isolerte boligen din holder på energien, og at du får frisk luft inn uten å åpne vinduet.


Vi håper dette har inspirert deg til å spare mer energi og penger.

Ta kontakt med oss i Bærum Eltek AS for mer informasjon.